h

Eerste lijsttrekkersdebat

Zondag 10 januari 14.00 uur. Voor stadsradio Helmond wordt het eerste lijsttrekkersdebat gehouden. Aan tafel zitten twee gespreksleiders plus elf lijsttrekkers. In de zaal zit een circa 40-koppig publiek.

De lijsttrekkers zijn niet vooraf ingelicht over de thema’s die aan bod komen. Telkens worden twee lijsttrekkers aangewezen die aan de hand van een stelling (voorbeeld: Wat is een goed raadslid?) met elkaar in debat moeten. Na een minuut of drie mogen de overige lijsttrekkers meedoen.

Voor deze aanpak is gekozen om enige orde in de discussie houden. Het is geen geringe klus om met elf politici tegelijk in debat te moeten. Om de zoveel stellingen zorgt Luc de Graaff voor een cabaretesk intermezzo. In totaal passeren zo elf stellingen de revue.

Alles opgeteld duurt het debat twee uur. Het wordt live uitgezonden. En dat is de andere reden waarom voor afwisseling in het programma is gekozen. De luisteraar moet immers twee uur geboeid luisteren en dat voor elkaar krijgen is ook al geen geringe klus.

Voor de aanwezige SP-ers sprong een uitspraak van
PvdA-lijsttrekker én huidig wethouder Seyit Yeyden eruit. Hij vond dat bij de aanbesteding van de thuiszorg allereerst naar kwaliteit gekeken moet worden. Opmerkelijk omdat precies dat niet is gebeurd.

Tweede van links SP-lijsttrekker Erik de Vries

10 januari 2010

 

U bent hier