h

SP tegen inpikken halve Zalmsnip

27 mei 1999

SP tegen inpikken halve Zalmsnip

De gemeente Helmond wil de helft van de Zalmsnip niet meer doorgeven aan de burger maar in eigen zak steken. De SP is tegen want direct of indirect gaat het geld naar peperdure prestigeprojecten die door de partij steeds zijn afgewezen.

SP-fractievoorzitter Ger Klaus: 'Wij kunnen niet instemmen met deze greep in de huishoudportemonnee voor een beleid waar wij niet achter staan. De maatregel levert de gemeente per jaar 1,7 miljoen gulden op, maar het vertimmeren van het Speelhuisplein alleen al heeft ruim vier miljoen gekost.'
Maar ook de parkeergarage en kunsthal die in het stadscentrum in aanbouw zijn, drukken zwaar op de gemeentebegroting. Evenals parkeergarage Doorneind. Stuk voor stuk projecten die door de SP zijn afgewezen. Ger Klaus: 'CDA, PvdA en VVD maken de dienst uit. Zij zetten zwaar in op het centrum en dat kost bergen geld, terwijl wij juist veel meer aandacht willen voor de wijken, voor leefbaarheid.'
De gemeente benadrukt dat ze het geld van de halve Zalmsnip ten goede wil laten komen aan sociaal beleid. Maar Ger Klaus noemt dat een 'verkooppraatje' nodig om het voorstel erdoor te krijgen. 'De gemeente moet éérst maar eens een goed beleid voeren met het geld dat ze al heeft en dat betekent het maken van andere keuze's', aldus de SP'er.
1999-05-27

U bent hier