h

'Scholen hebben geldgebrek door verkeerde keuzen'

13 juni 2000

'Scholen hebben geldgebrek door verkeerde keuzen'

Het gemeentebestuur zegt de problemen van de Helmondse scholen wegens geldgebrek niet aan te kunnen pakken. Daarom doet ze nu een beroep op het rijk. Maar volgens de SP maakt het gemeentebestuur zelf de verkeerde keuzen.

In een felle brief veegt het Overlegplatform Helmondse Schoolbesturen de vloer aan met onderwijswethouder Cees Bethlehem (CDA). Opmerkelijk omdat de wethouder dan al geruime tijd overleg voert met datzelfde Overlegplatform.
Waar is het dan al die tijd over gegaan? Hoe is het mogelijk dat de wethouder die de belangen van het onderwijs hoort te behartigen op zo'n totaal andere golflengte zit dan het onderwijs zelf, houdt SP-fractievoorzitter Ger Klaus het gemeentebestuur voor. Maar de collegepartijen CDA, VVD en PvdA nemen de wethouder tegen de kritiek in bescherming. Ook zij leggen de schuld voor de problemen bij het rijk in plaats van de hand in eigen boezem te steken.
Ger Klaus: 'De praktijkschool Nieuwveld heeft een nieuw gebouw nodig maar het geld is er niet. Welnu, dat nieuw gebouw kost evenveel als het Speelhuisplein en de twee miljoen die pas nog zijn neergeteld om een onderzoeksburo in te huren. Dat bedoel ik dus met verkeerde keuzen.'
2000-06-13

Aanvulling: klik hier voor de brief van 7 juni van het Helmondse Onderwijsplatform. De brief geeft een indruk van de strijd zoals die zich afspeelt in Helmond.

U bent hier