h

Hesen: 'Proces loopt uitstekend'

19 mei 2001

Hesen: 'Proces loopt uitstekend'

Hesen: 'proces loopt uitstekend'
Binnenstad nog steeds eerste taak

Zaterdag 19 mei. HELMOND - Wethouder E. Hesen (Stedelijk Beheer) zou zich terugtrekken als de uitvoering van het centrumplan binnen het Helmondse college van B. en W. voorrang zou krijgen boven het project Binnenstad-Oost. Hij zegt dat in een reactie op kritische geluiden over het uitblijven van concrete plannen voor de Binnenstad. 'Maar dat ik me terugtrek is absoluut niet aan de orde. De Binnenstad-Oost is nog altijd prioriteit één en het proces loopt uitstekend.'

Hesen kent de twijfels van mensen uit de Binnenstad die denken dat het college meer aandacht schenkt aan de centrumplannen, dan aan de Binnenstad-Oost. 'Maar we hebben in het collegeconvenant afgesproken dat de Binnenstad-Oost de eerste prioriteit krijgt en dat geldt nog steeds. Voor de zomervakantie komen we met concrete informatie naar buiten en volgend voorjaar gaat de eerste paal de grond in. Daarover maak ik me geen zorgen. Het enige waar ik vanaf wil, is dat gezeik over datums', merkt hij geïrriteerd op.

Zijn opmerking geldt vooral voor de brief die de Vereniging Wijkbeheer Binnenstad deze week stuurde aan B. en W. In die brief vraagt de vereniging opheldering over niet gehaalde tijdstippen voor de presentatie van planonderdelen. De vereniging schrijft aan het college dat wijkbewoners niet meer weten waar ze aan toe zijn en dat ze zich zorgen maken over niet nagekomen afspraken.

Zo wil de Vereniging Wijkbeheer Binnenstad van B. en W. weten waarom het wijkontwikkelingsplan pas in het najaar komt en niet, zoals toegezegd, voor de zomervakantie. Hesen erkent dat de plannen op onderdelen vertraging hebben opgelopen, maar wijst er op dat sommige activiteiten die straks in het wijkontwikkelingsplan worden gepresenteerd al zijn opgestart.

Dat Hesen nog altijd geen plannen kan laten zien van de Dierenbuurt en de Sassenbuurt, komt volgens de wethouder omdat er nog geen schetstekeningen van zijn. De oorspronkelijke planning om de plannen in mei te presenteren, bleek te optimistisch. 'We dachten dat we er uit waren, maar nu willen we de plannen nog optimaliseren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daar voor de zomervakantie uit zijn, omdat alle partijen er vanuit een positieve houding aan werken.' De stagnatie wordt veroorzaakt door het feit dat nog geen overeenstemming is bereikt over het aantal terraswoningen dat er moet komen. 'We hebben iets meer tijd nodig om de plannen bij te sturen en ik wil niets presenteren dat niet af is', aldus de wethouder.
2001-05-19

U bent hier