h

SP laat trein rijden door Helmond

18 februari 2002

SP laat trein rijden door Helmond

De SP laat een trein rijden door Helmond onder het motto "goed openbaar vervoer moet !!".

De SP biedt het vervoer allereerst aan ouderen aan. 'Want vooral ouderen zijn de dupe van het schrappen van het busvervoer', zegt organisator Frans W├Âlcken.

In Helmond rijden 's avonds na zes uur en in het weekend geen bussen. In plaats daarvan moet men gebruik maken van collectief vervoer. Een rit kost drie euro. Voor gehandicapten en ouderen met een minimum-inkomen geldt een aparte bijdrage-regeling.

De trein pendelt heen en weer tussen enkele verzorgingshuizen en de zaterdagmarkt in het centrum van Helmond. Iedereen wordt ook weer netjes thuisgebracht. Reizigers kunnen ook onderweg in- en uitstappen door duidelijk de hand op te steken. Het vervoer is gratis.

Op de groentemarkt, ter hoogte van het Ketsegangske, staat een kraam van de SP. Marktbezoekers worden daar getrakteerd op gratis koffie en tomatensoep en een afwashulpje. Bij de kraam kan met kandidaat-gemeenteraadsleden van de SP van gedachten worden gewisseld over de Helmondse lokale politiek.

De trein rijdt op zaterdag 23 februari en op zaterdag 2 maart telkens tussen 8:00 en 12:00 uur.

2002-02-18

U bent hier