h

SP in de oppositie

26 maart 2002

SP in de oppositie

Op de dag na de verkiezingen start het CDA als grootste partij de onderhandelingen over het nieuw te vormen college van B en W. Omdat de Helmondse verkiezings-uitslag geen politieke aardverschuiving brengt, is snel duidelijk wat de taak van de SP is voor de komende vier jaren: konsekwente en verstandige oppositie.

Fractievoorzitter Ger Klaus: 'Een rol van de SP bij de collegevorming moet ├ęcht betekenis hebben. Dat zijn wij verplicht aan onze mensen. Bijvoorbeeld dat het roer om gaat als het gaat om de sociale volkshuisvesting. Natuurlijk moeten partijen die onderhandelen water bij de wijn doen maar het moet wel wijn blijven. In ons geval: SP-wijn. Maar de verkiezingsuitslag heeft ons niet de macht gegeven om dat af te dwingen. Dus is onze rol duidelijk: oppositie!'

2002-03-26

U bent hier