h

Verkiezing van wethouders: SP, PvdA en HB stemmen blanco

1 april 2002

Verkiezing van wethouders: SP, PvdA en HB stemmen blanco

Helmond heeft een nieuw college. Het bestaat uit vijf wethouders afkomstig uit CDA, SDH-OH, VVD en de combinatie GrLi/D66. Opgeteld bezitten deze partijen 20 van de 37 raadszetels.

Woensdag 27 maart heeft de gemeenteraad gestemd over de vijf wethouders. Vier van de vijf werden gekozen met 23 stemmen. Het betreft de wethouders Bethlehem (CDA), Tielemans (SDH-OH), Houthooft-Stockx (VVD) en van Heugten (CDA). Van Heuvel (GrLi/D66) werd gekozen met 22 stemmen.

De Helmondse Senioren Partij (HSP) en Helmond Actief (HA) geven het college gedoogsteun. Wat de wethouders vier stemmen extra oplevert bovenop de stemmen van de college-partijen. (Eén VVD-raadslid ontbrak tijdens de stemming.)

SP, PvdA en HB stemden blanco. Zij zien zichzelf als oppositie-partij.

2002-04-01

U bent hier