h

Verbouwing entree Speelhuis kan door

14 juli 2002

Verbouwing entree Speelhuis kan door

Commissie om na boetekleed wethouder
Verbouwing entree Speelhuis kan door

Door Patrick Wiercx

Zaterdag 13 juli, HELMOND - De Helmondse politiek neemt genoegen met het boetekleed dat wethouder Tielemans van Cultuur gisteren heeft aangetrokken wat betreft de kwestie rond de Speelhuisentree. 'Ik betreur het zeer dat de zaken zo gelopen zijn', aldus de wethouder. De bouw van de entree moet gewoon doorgaan, vinden de fracties.

Gistermiddag kwamen de leden van de raadscommissie Samenleving en Economie in een extra vergadering bijeen. Dat gebeurde op verzoek van het presidium, de voorzitters van de raadscommissies. Er was maar één onderwerp: de nieuwe entree van 't Speelhuis. De gemeenteraad heeft in februari ingestemd met de renovatie van het theater. Dat plan viel uiteen in twee delen, het stoelenplan en de entree. Op de entree was veel kritiek. De toenmalige wethouder van Cultuur, Prinsen, zegde toe dat de tekening van de entree aangepast zou worden en opnieuw in de raadscommissie behandeld zou worden. Daarna begonnen de werkzaamheden bij 't Speelhuis en hoorde geen enkel raadslid meer iets van de entree. En dat was verkeerd, gaf de huidige wethouder van Cultuur, Tielemans, gisteren toe. Toezeggingen zijn er om na te komen, en daar was Tielemans het uiteraard helemaal mee eens. Hij ontkende dat de toezegging destijds willens en wetens opzij zou zijn geschoven. 'Nee, nee, en dubbel nee, zo is het niet', zei Tielemans. 'Er is geen enkele reden om de integriteit van mijn voorganger in twijfel te trekken.'

Doorbouwen

De SP stemde destijds in met het renovatieplan, onder voorbehoud dat het voorstel voor de entree aangepast zou worden. SP'er A. Spruijt vond dat wethouder Prinsen wel wat te verwijten was. 'Dat neem ik hem echt kwalijk', aldus een boze Spruijt. Het SP-raadslid kijkt nu heel anders tegen de entreeplannen aan. 'Gooi dat gat voor de deur maar dicht, en laat iedereen maar door die ingang aan de andere kant naar binnen gaan. De kaarten zijn al verkocht, de zaal zit toch wel vol.' Daar had een grote meerderheid van de commissie echter geen enkele behoefte aan. De nieuwe entree komt er. Niemand had zin in nog meer vertraging en een dreiging van schadeclaims. Zoals J. Roefs (CDA) zei: 'Rustig doorbouwen is in het belang van de stad'.

(Artikel uit het Eindhovens Dagblad van 13 juli 2002)

2002-07-14

U bent hier