h

Compromis Dierenbuurt: beter dan eerst

16 december 2002

Compromis Dierenbuurt: beter dan eerst

Vandaag is de overeenkomst met corporatie Woonpartners over de Dierenbuurt getekend. Uitkomst: er wordt minder gesloopt. En dat is beter dan eerst.

Eind oktober lanceert Woonpartners het voorstel om minder te slopen in de Dierenbuurt. De corporatie stelt voor om zo'n 116 woningen te behouden in plaats van te slopen. Het voorstel wijkt af van eerder overeengekomen plannen.

Bom onder renovatie Dierenbuurt, kopt het Eindhovens Dagblad. Wethouder van Heugten over het voorstel: 'Het lijkt wel een veredelde schilderbeurt. Dat is niet de ingreep die we voor ogen hebben.'

Maar volgens de vandaag getekende overeenkomst blijven 33 woningen méér behouden. Het betreft de Dasstraat 1 t/m 43 en de Hindestraat 93 t/m 105. Eerder was al afgesproken om het deel van de Hindestraat ten noorden van de Prins Karelstraat te behouden.

'Minder slopen kan dus wèl, ik ben blij voor de bewoners', zegt SP-raadslid Hans Verbakel in een eerste reactie. Immers de SP hield onlangs een deur-aan-deur enquête om de mening van de bewoners zelf te peilen. Daaruit bleek dat een meerderheid instemde met het voorstel van Woonpartners om meer woningen te behouden, ook al is dat voorstel in strijd met eerdere plannen.

Weliswaar worden niet alle 116 woningen behouden maar deze uitkomst is beter dan eerst, vindt Verbakel.

Wat precies de inhoudelijke argumenten zijn waarom een deel van de woningen wordt behouden en een ander deel niet, is nog niet bekend gemaakt.

Behalve sloop wordt in de overeenkomst nog een groot aantal andere zaken geregeld waaronder de financiën.

Nu moet de politiek zich een oordeel vormen want volgend jaar moet de gemeenteraad het finale oordeel geven over de vandaag getekende overeenkomst.

achtergrondinformatie

2002-12-16

U bent hier