h

Helmond Sport moet eigen boontjes doppen

9 januari 2003

Helmond Sport moet eigen boontjes doppen

Voorzitter,

Wat is de overeenkomst tussen Helmond Sport en de markt in het centrum? Juist, ze komen regelmatig terug op de agenda van de Helmondse raad. Met als resultaat dat er iedere keer weer geld naar toe gaat. En dat, omdat de vorige investering niet heeft opgeleverd wat we ervan gehoopt hadden.

V, de SP heeft in beide gevallen al vaker voorgesteld de zaak eens op zijn beloop te laten. De komende jaren zal dan blijken of ook zonder onze inbreng de zaak ook ten goede kan keren. De markt zal mogelijk via kleine initiatieven en veranderingen via een min of meer natuurlijk proces evolueren naar iets wat zonder veel geld toch iets moois wordt. En Helmond Sport zal via die andere markt, moeten bewijzen dat zij bestaansrecht hebben, wij hebben het over BETAALD voetbal tenslotte. En nu weet ik ook wel dat er een aantal mensen plezier hebben bij de wedstrijden van Helmond Sport en dat de club mogelijk een uitstraling heeft voor onze stad. Maar, V, dit is wat ons betreft nog geen reden om iedere zoveel jaar weer de portemonnee te trekken. Wederom gaat u voor iedere Helmondse burger op zijn kosten een lot van 5 euro kopen. Met een zeer grote kans op allemaal nieten.

V, er zijn in Nederland veel gemeentes die geen betaald voetbal hebben, en er toch komen.

V, als het bedrijfsleven, de markt, het betaald voetbal niet meer ziet zitten en haar geld niet meer in sport investeert of het in andere sporten, kunst of wat dan ook wenst te investeren komen ze dat de overheid echt niet vragen. De vraag is dan vervolgens of de overheid in dit gat moet springen en salarissen van enkelingen moet gaan subsidiƫren.

V, wij denken van niet.

V, in 1999 zeiden wij dat het de laatste keer moest zijn. En voor ons was het dan ook de laatste keer.

V, nog twee vragen:
Allereerst schrijft u op blz. 3 dat Helmond Sport "nog een kans" moet krijgen orde op zaken te stellen. Moet dit niet zijn "weer een kans" moet krijgen of bedoelt u nu echt "de laatste kans". In beide gevallen vind ik dat u duidelijk zou moeten zijn.
Tweede vraag: kunnen andere verenigingen tegen dezelfde voorwaarden bij u komen aankloppen?

V, tot slot, wij zullen niet instemmen met uw voorstel.
Dank u.

2003-01-09

U bent hier