h

Nieuw dieptepunt: 5500 woningzoekenden!

9 januari 2003

Nieuw dieptepunt: 5500 woningzoekenden!

De Helmondse corporaties tellen 5500 woningzoekenden. Daarmee is het aantal ingeschreven woningzoekenden voor een betaalbare huurwoning in luttele maanden gestegen met meer dan 500 huishoudens.

Vijfduizend woningzoekenden? Nee hoor, het zijn er 'maar' 4861. Dat laat CDA-wethouder van Heugten zijn ambtenaren voorrekenen in de vorig jaar verschenen nota Wonen.

De wethouder wil daarmee het cijfer '5000 woningzoekenden' afzwakken dat voortdurend rondzingt in politieke discussies. Zo erg is het niet, aldus de boodschap die de wethouder wil afgeven.

Maar deze week verklaart directeur G. de Wilde van Woonpartners - daarin bijgevallen door andere corporaties - dat het aantal ingeschreven woningzokenden inmiddels is gestegen tot 5500.

Volgens de SP is het gemeentelijk volkshuisvestingsbeleid mede debet aan het het huidige ongekend hoge aantal woningzoekenden. Immers de gemeente geeft vrij baan aan projectontwikkelaars die dure koopwoningen bouwen voor de hogere inkomens waardoor mensen met een smallere beurs niet aan bod komen.

Lees ook: Geen betaalbare woningbouw, wel dure koop

2003-01-09

U bent hier