h

Verslag Dierenbuurt: even corrigeren

16 januari 2003

Verslag Dierenbuurt: even corrigeren

Soms sta je als raadslid vreemd te kijken van de verslagen in de krant. Zo lees ik in het verslag 'Verhuizing Dierenbuurt gaat lukken' (Eindhovens Dagblad van 15 januari) dat ik uiterst verbaasd ben dat de woningen aan de Dasstraat blijven staan. Waarom? Omdat in het verleden gesteld zou zijn dat die huizen slecht zijn.

Heb ik dat gezegd? Nee, natuurlijk niet! De SP heeft zich juist sterk gemaakt voor behoud van die woningen. We hebben nota bene een enquête gehouden onder de bewoners en de uitkomst daarvan ingebracht in de politieke discussie. Niet slopen maar handhaven, luidde de uitkomst.

En dan zou ik nu mijn verbazing uitspreken over handhaving van deze 'slechte' woningen? Geen sprake van!

Kortom, foutje van de krant. Kan gebeuren maar het leek mij verstandig om het even recht te zetten. Bij deze dan.

Hans Verbakel
SP-raadslid

P.S. De VVD is erop tegen om de woningen in de Dasstraat te koop aan te bieden aan de zittende bewoners, zo meldde de partij tijdens de vergadering. Waarom? Als het huurwoningen blijven is het makkelijker om ze later alsnog te slopen.
Toen daarop CDA-wethouder van Heugten meldde dat hij die optie óók in zijn achterhoofd heeft, heb ik Woonpartners-directeur De Wilde gevraagd hoe hij daar tegenaan kijkt. Hij nam afstand van de woorden van de VVD en de CDA-wethouder. Gelukkig maar.

achtergrondinformatie

2003-01-16

U bent hier