h

Zorgcentrum Eeuwsels kan uitbreiden

13 mei 2003

Zorgcentrum Eeuwsels kan uitbreiden

Zorgcentrum Eeuwsels kan uitbreiden en gebruik maken van de plek pal achter het gebouw van de voormalige Nieuwveldschool.

Dat blijkt uit het antwoord van het gemeentebestuur op vragen van de SP.

Het college schrijft: "Recentelijk hebben wij gesprekken gevoerd met de directie (Savant) van verzorgingshuis Eeuwsels. In deze gesprekken is o. a. informatie uitgewisseld m.b.t. de concrete uitbreidingsplannen van Eeuwsels en de, als gevolg van de uitbreiding, aan te kopen gronden ter plaatse. In dit verband is ook betrokken de huidige lokatie van de voormalige NieuwveidschooL In een eerste opzet is het de bedoeling de huidige lokatie Nieuwveldschooi te betrekken bij de uitbreidingsplannen van Eeuwsels, mede doordat dit perceel grenst aan Eeuwsels. Wij en Savant hebben de intentie om op korte termijn, d. w. z. einde dit jaar, een definitieve keuze over de definitieve lokatiegrootte, geschikt voor uitbreiding, te hebben gemaakt. Voor de eventueel. nieuw te bouwen basisschool zal elders worden gezocht naar een geschikte lokatie, waarover u over enige tijd nader zal worden geïnformeerd."

De SP is blij dat er nu duidelijkheid is maar zal de vinger aan de pols houden.

13 mei 2003
(Zie ook hieronder.)

 

SP bezorgd over nieuwbouw De Eeuwsels

De SP is bezorgd over de nieuwbouw van verzorgingstehuis De Eeuwsels die maar niet van de grond komt.

Het huidige gebouw is zo'n dertig jaar oud en voldoet niet meer aan de wettelijke eisen. In juni 2001 wordt dan ook bekendgemaakt dat Savant plannen voor nieuwbouw ontwikkelt. Maar tot op heden zijn geen knopen doorgehakt.

De SP heeft de indruk dat de gemeente de hand heeft in de trage gang van zaken. Immers de medewerking van de gemeente is nodig om de extra bouwgrond die nodig is ter beschikking te krijgen.

De Eeuwsels heeft er sterk de voorkeur voor om op eigen terrein nieuwbouw te plegen. En om daarbij te betrekken de plek van de Nieuwveldschool die pal achter het zorgcentrum ligt.

Eén in plaats van drie scholen? Hoe zit het dan met de spreiding van scholen over de wijken en de afstand tot huis, vraagt de SP zich af. Ondertussen lijkt ook het onderwijs zich gemeld te hebben als gegadigde voor de locatie Nieuwveldschool. Het zou een goede plek zijn voor de nieuw te bouwen school waarin de huidige Leonardusschool, Binderen en de Paardebloem ondergebracht moeten worden.

Raadslid Ad Spruijt van de SP is bang dat de verschillende belangen elkaar in de wielen rijden met als resultaat alleen maar nóg meer vertraging. Middels schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur stelt hij daarom de kwestie aan de orde. Hij vindt het hoogste tijd dat De Eeuwsels de gelegenheid krijgt om nieuwbouw te plegen.

Schriftelijke vragen

8 april 2003

U bent hier