h

SP Asten stapje dichterbij

13 september 2003

SP Asten stapje dichterbij

Partij werkt toe naar volgende verkiezingen - Door ROLAND DUIVIS

Zaterdag 13 september, ASTEN - De oprichting van een zelfstandig opererende Socialistische Partij in Asten is weer een stapje dichterbij gekomen. De Astense initiatiefnemers hebben afgelopen week actie gevoerd en folders uitgedeeld op de braderie van de Burgemeester Wijnenstraat. Om als zelfstandige SP-afdeling te kunnen opereren heeft de partij, volgens de eigen statuten, minimaal vijftig leden nodig. Momenteel staat de teller op 39.

Dat is dertien personen meer dan begin maart, toen de SP bij de kamerverkiezingen 6,6 procent van de stemmen in Asten haalde. Daarmee was de SP de vierde partij van het dorp. De SP in Asten valt nu nog onder de verantwoordelijkheid van de afdeling in Helmond.

De komende maanden zal de politieke partij blijven flyeren en actievoeren. Zo zullen er onder meer kaarten worden uitgedeeld bij de Albert Heijn aan de Prins Bernhardstraat. Dit doet de SP uit onvrede over het hoge salaris van Ahold-topman Moberg. De kaarten hebben de tekst: liever 440 vakkenvullers dan één zakkenvuller/Wie blijft er op de kleintjes letten?

'Zonder actie geen fractie', verklaart een van de initiatiefnemers, Hans Verbakel. 'We hebben het idee dat het vruchten af begint te werpen. We zijn al aardig geworteld in Asten en onlangs hebben zich weer nieuwe leden aangemeld.'

Hoewel het ledenaantal langzaam richting de benodigde vijftig loopt, wil dat volgens Verbakel niet zeggen dat de SP ook daadwerkelijk aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen, over tweeënhalf jaar, gaat deelnemen. 'In principe is dat natuurlijk wel ons doel, maar daarvoor moeten we nog groeien. We kunnen dan misschien wel genoeg leden hebben, maar de gehele organisatie moet natuurlijk goed staan. Pas dan beslissen we over deelname aan de verkiezingen. Het ziet er in ieder geval hoopvol uit', aldus Verbakel.

2003-09-13

U bent hier