h

Klein Arsenal: heeft B en W cruciale informatie verzwegen?

20 maart 2005

Klein Arsenal: heeft B en W cruciale informatie verzwegen?

Recent openbaar gemaakte stukken inzake de huisvestingsperikelen van Klein Arsenal roepen nieuwe vragen op. Heeft B en W cruciale informatie verzwegen?

Het plan om Klein Arsenal te huisvesten op sportpark Houtsdonk mag niet niet duurder uitpakken dan twee ton. Een belangrijk deel van de Helmondse raad houdt strikt vast aan deze financiƫle limiet. Maar het werd duurder dan die twee ton. Uitkomst: het plan gaat niet door.

Echter uit recent openbaar gemaakte stukken blijkt - naar het zich laat aanzien - dat het plan gepaard gaat met bijkomende vaste kosten van sowieso zo'n 160.000 euro. Om onder die twee ton te blijven resteert dan nog slechts een ruimte van 40.000 euro. En het is onmogelijk om daarvoor twee voetbalvelden op te knappen. Anders gezegd: het was een van meet af aan onmogelijk plan.

Zien wij dit goed? Wilde SP-raadslid Hans Verbakel weten tijdens een commissievergadering van de aanwezige wethouders Houthooft (Economische Zaken) en Tielemans (Financiƫn). Ook wilde Verbakel weten of het college van B en W dan wel de betrokken ambtenaren dit steeds hebben geweten. En waarom dan de raad niet is ingelicht? Verbakel: "Want dit is cruciale informatie, dan had de raad niet vastgehouden aan die limiet van twee ton. Dat zou onzinnig zijn geweest gezien die bijkomende kosten van 160.000 euro."

De wethouders konden staande de vergadering de vragen niet beantwoorden. In plaats daarvan zegde wethouder Tielemans toe om snel met schriftelijke antwoorden te komen.

Verbakel: "Als een steekhoudend antwoord komt is de lucht geklaard. Zo niet dan hebben we een ernstig probleem want dit raakt het vertrouwen."

2005-03-20

U bent hier