h

Helmond laagte-record bij opkomst statenverkiezingen ?

3 maart 1999

Helmond laagte-record bij opkomst statenverkiezingen ?

2005-07-23 Bij de statenverkiezingen van maart 1995 ging nog geen 37 procent van de kiesgerechtigde Helmonders naar de stembus. Stevent Helmond opnieuw af op een laagte-record?

SP-raadslid Ger Klaus is voorzitter van stemburo 't Badhuis. Het is 11.00 uur als hij een tussenbalans maakt. Die ziet er niet florisant uit. Als de rest van de dag gemiddeld hetzelfde aantal kiezers blijft komen als de afgelopen uren, komt de opkomst uit op 20 procent, rekent Klaus voor. Vier jaar geleden bedroeg de opkomst op zijn stemburo 27, 9 procent. Stemburo 't Huukske een steenworp verderop in de Helmondse binnenstad brak toen het record van de stad met een opkomstpercentage van 20,9 procent. Met 70,4 procent - drie maal hoger dus - stond toen het opkomstpercentage in stemburo Wilhelminaschool daarmee in schril contrast. De Wilhelminaschool staat in een van de rijkere Helmondse wijken.
Zie ook 'Opkomst in procenten per stemburo'.
3 maart 1999

 

U bent hier