h

Erik de Vries nieuwe lijsttrekker Helmondse SP

16 september 2005

Erik de Vries nieuwe lijsttrekker Helmondse SP

Het bestuur van de Helmondse SP draagt Erik de Vries voor als nieuwe lijsttrekker voor de raadsverkiezingen volgend jaar. Huidig lijsttrekker Ger Klaus gaf eerder al te kennen ruimte te willen maken voor 'nieuw talent'.

Erik de Vries is 26 jaar en woont al zijn hele leven in Helmond. Hij is opgegroeid in de wijk Rijpelberg, maar woont sinds kort in Brouwhuis. Hij is maatschappelijk werker van beroep.

Sinds begin 2002 is Erik lid van de SP en is hij medewerker bij het wekelijkse spreekuur.

Hij is in 2003 gekozen in het bestuur van de afdeling.

Erik is gemotiveerd om in de raad aan de slag te gaan: "Ik ben bij de SP gegaan omdat ik het niet eens ben met veel ontwikkelingen die ik in de samenleving zie. De SP stelt daar positieve idealen tegenover waarmee ze ook praktisch aan de slag is. En dat spreekt mij aan."

Volgens Erik zijn er kwesties te over om in de raad mee aan de slag te gaan: "De sociale woningbouw, het armoedeprobleem, het centrumplan kortom, zaken die voor de SP altijd al hoog op de agenda hebben gestaan en ik ben zeker van plan deze strijd door te zetten!"

Erik realiseert zich dat hij als relatieve nieuwkomer nog het nodige moet leren. Hij heeft daarom gevraagd om direct na hem op de kandidatenlijst ervaren raadsleden te plaatsen. "Want ervaring moet natuurlijk niet verloren gaan." De kandidatenlijst zal daarin voorzien. Ook Ger Klaus blijft beschikbaar voor een plek op de lijst.

De SP heeft nu drie raadszetels in de Helmondse raad, in ledenaantal is ze met zo'n 400 leden de grootste partij van de stad.

2005-09-16

U bent hier