h

Plan Berkendonk: grote twijfels

2 februari 2006

Plan Berkendonk: grote twijfels

Vertegenwoordigers van de surfers, zeilvereniging, wijkvereniging en de scouting bespraken gisteren het plan Berkendonk.

De gemeente Helmond en de Oostappen Groep hebben een intentieovereenkomst afgesloten om het 115 hectaren groot gebied rondom de recreatieplas Berkendonk toeristisch en recreatief te ontwikkelen. Het voorlopige plan van Oostappen Groep omvat een recreatiepark, bestaande uit verblijfseenheden die variƫren van een hotel, kampeerplaatsen, luxe (drijvende) verhuureenheden tot groepsaccommodaties. Het geheel wordt ondersteund door diverse vrijetijdsvoorzieningen, waaronder een recreatief zwembad, een health centre, horeca en een overdekte speelvoorziening.

De organisaties die nu actief zijn op Berkendonk vragen zich af of hun activiteiten niet in het gedrang raken door het plan. Ook is er zorg over de natuur in het gebied. De Helmondse afdeling van de Natuurhistorische Vereniging overhandigde een onderzoek dat de natuur als 'zeer waardevol' bestempelt. En: blijft de plas gratis toegankelijk?

SP-lijsttrekker Erik de Vries was ook aanwezig op de bijeenkomst en maakte een verslag. Zijn conclusie: er zijn grote twijfels over het plan.

Verslag

U bent hier