h

Gemeente sommeert Volksbelang: huren nieuwbouw op Dierdonk moeten omlaag

14 maart 2007

Gemeente sommeert Volksbelang: huren nieuwbouw op Dierdonk moeten omlaag

Onlangs meldde Volksbelang dat de huren van de nieuwbouw op Dierdonk uitkomen tussen 600 en 620 euro per maand. Veel te hoog want in strijd met gemaakte afspraken, reageerde de SP die samen met GroenLinks aan de bel trok. De gemeente geeft de partijen gelijk en sommeert Volksbelang om de huren te verlagen.

Het gaat om het nieuwbouwproject op het voormalige terrein van de manege Dierdonk. Het project voorziet in 71 woningen waarvan 34 sociale huurwoningen. Volksbelang realiseert de huurwoningen samen met projectontwikkelaar Adriaans/van Bussel. Oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2008.

In overeenkomsten met Volksbelang is vastgelegd dat de huren onder de zogeheten aftoppingsgrens moeten blijven. Dat is van belang omdat boven deze grens geen recht op huurtoeslag bestaat. Afgezet tegen de aftoppingsgrens is de huur van 620 euro per maand die Volksbelang wil berekenen zo'n 100 euro te duur.

SP-raadslid Hans Verbakel vindt het vreemd dat Volksbelang deze afspraken om de huur betaalbaar te houden eenzijdig aan de laars lapt en dat de wethouder dat maar in de krant moeten lezen. Verbakel: "Van een corporatie mag je verwachten dat sociale woningbouw haar aan het hart gaat. Dan is toch het minste dat je overleg voert als je wilt afwijken van afspraken die zwart op wit zijn vastgelegd?"

Verbakel is blij dat de gemeente Volksbelang nu op de vingers tikt. "Wij hebben al vaker aan de bel getrokken dat Volksbelang en ook Woonpartners zich niet aan de afspraken houdt, maar dit is de eerste keer dat er werk van wordt gemaakt."

Vragen aan het college met antwoord (pdf-bestand)

2007-03-14

U bent hier