h

Wat Helmond Sport wil, kan dat wel?

20 maart 2007

Wat Helmond Sport wil, kan dat wel?

Helmond Sport wil de financiering van een nieuw stadion rond krijgen door een afspraak met projectontwikkelaar Stam + De Koning.

 

Die gaat huizen bouwen op de vrijkomende grond op De Braak, zo heeft de club bedacht. Een deel van de winst op die woningen draagt Stam + De Koning af voor het nieuwe stadion. Maar het is de vraag of de gemeente, die eigenaar is van de grond, hier aan mag meewerken. Want dan werkt ze mee aan een constructie waarbij op voorhand vaststaat dat Stam + De Koning er voordeel van kan hebben zonder dat andere bedrijven een kans krijgen. Volgens Europese regels zou dit wel eens ongeoorloofde staatssteun kunnen zijn, niet voor Helmond Sport, maar voor Stam + De Koning. Het zou ook in strijd kunnen zijn met de regels voor aanbesteding. Duidelijkheid is er op dit moment niet, de kwestie is daarvoor te ingewikkeld. Een speciaal ingestelde ambtelijke werkgroep gaat deze juridische puzzel ontrafelen, maar pas als een nieuw stadion serieus in beeld komt.

2007-03-20

U bent hier