h

Spoedoverleg thuiszorg: wethouder wil mislukken aanbesteding niet erkennen

15 januari 2008

Spoedoverleg thuiszorg: wethouder wil mislukken aanbesteding niet erkennen

Op initiatief van SP-raadslid Nathalie van der Zanden werd een spoedoverleg belegd van de raadscommissie om het mislukken van de aanbesteding van de thuiszorg te bespreken. Verantwoordelijk wethouder Boetzkes (PvdA) wilde de mislukking niet erkennen.

In 2006 ontvingen in Helmond 2341 personen huishoudelijke zorg. Op basis van deze cijfers heeft de gemeente een raming gemaakt van de zorg die nodig is in 2008. De raming komt uit op 300.000 zorguren. Als deze zorg is veiliggesteld, is een dekkingsgraad van 100% bereikt. Maar omdat de behoefte aan zorg ook het lopende jaar blijft toenemen, is vastgelegd dat een dekkingsgraad van 150% moet worden gerealiseerd.

Al deze zorg moet worden weggezet bij de zorginstellingen die inschrijven. Maar de uitkomst van de aanbesteding is dat de dekkingsgraad van 150% bij lange na niet wordt gerealiseerd. Zelfs een dekkingsgraad van 100% wordt niet gehaald.

Nathalie van der Zanden: "Gemeten naar redelijke maatstaven en ook naar de maatstaven van de gemeente zelf is de conclusie onvermijdelijk dat de aanbesteding is mislukt, de zorg is niet gegarandeerd."

Maar wethouder Boetzkes weigerde te erkennen dat de aanbesteding is mislukt. Nathalie: "Tegen alles in wil de wethouder niet toegeven want dan moet hij ook toegeven dat hij onvoldoende geld uittrekt voor goede zorg. Het is nu zaak voor ons als SP om de ontwikkelingen kritisch te blijven volgen."

Lees ook hier (pdf-bestand)

2008-01-15

U bent hier