h

Debat genetische manipulatie

8 april 2008

Debat genetische manipulatie

Multinational Monsanto wil in Gemert een proefveld met genetisch gemanipuleerde maïs inzaaien. Het bedrijf heeft hiervoor een vergunning aangevraagd bij het Min. van VROM. In principe is er toestemming gegeven door het Ministerie.

Wij meenden vanwege tal van redenen tegen de proef in het verweer te moeten komen en dit heeft er in geresulteerd dat wij een bezwaarschrift bij het Ministerie van VROM hebben ingediend. Dit hebben wij niet alleen gedaan. Ook anderen in onze gemeente delen onze zorgen en zij hebben eveneens een bezwaarschrift ingediend.

Is genetisch gemanipuleerd voedsel wel verstandig? Wat zijn de gevolgen voor de natuur? Wat gebeurt er met de landbouwdieren die voedsel eten, waar genmaïs in is verwerkt? Bestaan er geen risicos voor de volksgezondheid en dus voor de bewoners van onze gemeente? Betekent dit niet een nieuwe bedreiging voor de boeren uit onze regio?

Om over dit belangrijke onderwerp meer duidelijkheid te krijgen en een uitwisseling van meningen te laten plaatsvinden, leek het ons een goed idee om een informatie- en discussieavond te organiseren.

Wij hebben voor dit doel een aantal mensen gevraagd zitting te nemen achter de tafel. Deze personen zijn:

- Dhr. B. Lotz, wetenschappelijk onderzoeker van de universiteit Wageningen;
- Mw. L. Coenen, gentech campagnecoördinator van de organisatie Aseed.
- Mw. K. Liotard, Europarlementariër voor de SP in Brussel;

Aan het begin van de avond wordt de korte film Gen zoekt boer vertoond.

Het vindt plaats vrijdag 18 april om 20.00 uur in de Eendracht, St. Annastraat 60 te Gemert. Iedereen is van harte welkom.

Met vriendelijke groet,
Namens werkgroep SP Gemert-Bakel, Hans van Hoof.

U bent hier