h

Annaklooster boos op Boetzkes

23 september 2008

Annaklooster boos op Boetzkes

Annaklooster boos op Boetzkes, luidt de kop boven een artikel vandaag in het Eindhovens Dagblad. Kritische geluiden van de zorginstellingen waren wel eerder te horen voor wie goed luisteren wil, maar dit is de eerste keer dat een instelling welbewust de publiciteit zoekt. Citaat: "Voor het bedrag dat Helmond betaalt (voor de thuiszorg), kun je geen kwaliteit verwachten." Lees hieronder het artikel.

 

Zorginstelling wil Zwarte Piet niet toegespeeld krijgen

door Hans Vermeeren HELMOND Het beleid van het Helmondse college van B en W is en blijft de oorzaak van de problemen in de thuiszorg. En niet de aanpak van de zorginstellingen die in Helmond de huishoudelijke thuiszorg uitvoeren.

Dat betoogt directeur Nico Lintermans van de Eindhovense thuiszorginstelling St. Annaklooster. Lintermans wijt de problemen, evenals de oppositiepartijen in de gemeenteraad, aan de lage tarieven die de lokale overheid betaalt. De analyse van de Helmondse wethouder Jos Boetzkes dat het om een arbeidsmarktprobleem gaat, deel ik dan ook niet, aldus Lintermans. Wij hebben geen enkel probleem om aan zorgpersoneel te komen. Maar we hebben wel moeite met het tarief van 16,50 per uur waar we het mee moeten doen.

Eerder deze week zette PvdAer Boetzkes voor de Helmondse politiek uiteen waarom er in zijn ogen in Helmond een wachtlijst is ontstaan in de thuiszorg. Volgens Boetzkes komt dat vooral omdat de zorginstellingen aan te weinig personeel kunnen komen. Het probleem zit m met name in de tarieven. Voor het bedrag dat Helmond betaalt, kun je geen kwaliteit verwachten, stelt Lintermans. We leggen er als zorginstelling zelfs geld op toe. In andere steden zijn de tarieven hoger. Daar zijn de problemen dan ook beduidend minder. De directeur van de Eindhovense instelling vindt het daarom niet terecht dat de Helmondse wethouders nu de bal bij de zorginstellingen legt. We doen er alles aan om aan goed personeel te komen. Dat lukt goed omdat de mensen graag bij Annaklooster werken: we zijn een kleine, slagvaardige instelling. Dat spreekt aan. Ik wens dan ook niet over een kam te worden geschoren met andere instellingen.

In Helmond staan sinds april meer dan 100 mensen op de wachtlijst voor de thuiszorg. Dat leverde wethouder Boetzkes (PvdA) een motie van wantrouwen op. Die motie kreeg alleen steun van de oppositie in de raad. Vorige week gaf de wethouder opnieuw aan dat in zijn ogen de gemeente de juiste koers vaart in de thuiszorg.

De problemen in de Helmondse thuiszorg worden veroorzaakt door het beleid van B en W, stelt directeur Nico Lintermans van zorginstelling St. Annaklooster.

Eindhovens Dagblad 23 september 2008

 

U bent hier