h

Brandevoort en voetbal: op de Kaldersedijk of op Ruwe Putten?

10 maart 2009

Brandevoort en voetbal: op de Kaldersedijk of op Ruwe Putten?

SV Brandevoort wil graag een voetbalaccommodatie aan de Kaldersedijk. Moet de gemeente daaraan meewerken? Het college van B en W is hierover verdeeld. Twee verschillende scenario's werden gepresenteerd. Het ene scenario komt tegemoet aan SV Brandevoort. Het andere scenario voorziet in een voetbal-accommodatie op Ruwe Putten.

Achtergrond van het tweede scenario is dat meer problemen tegelijk aangepakt kunnen worden. In dit scenario verhuist PVV van de huidige lokatie in de Warande naar Ruwe Putten, zodat er ruimte vrij komt voor uitbreiding van de nabij gelegen hockeyclub. Brandevoorters die willen voetballen, kunnen dan in de toekomst terecht op Ruwe Putten en zich aansluiten bij PVV.

Maar in een rumoerige vergadering geeft een meerderheid van de raadscommissie te kennen dat nog dit jaar gevoetbald moet kunnen worden aan de Kaldersedijk onder auspiciƫn van SV Brandevoort. Om daaraan tegemoet te komen, heeft verantwoordelijk wethouder Boetzkes een aangepast tijdelijk voorstel gemaakt. Maar is dat wijsheid?

Een meerderheid van de Helmondse politiek vindt van wel, zo bleek in de vergadering van 9 maart van de raadscommissie Samenleving. Coalitiepartijen CDA, PvdA en VVD schaarden zich achter het tijdelijke voorstel. Men ziet het nadrukkelijk als een opmaat naar een definitieve voetbalaccommodatie aan de Kaldersedijk. Wel moet ook de KNVB ermee instemmen. Het scenario Ruwe Putten lijkt daarmee van tafel. In de raadsvergadering van 7 april valt het definitieve besluit.

De SP denkt er anders over. Volgens de partij is er geen grote noodzaak voor nu deze overhaaste beslissing. De SP wijst het tijdelijke voorstel af en kiest voor het scenario Ruwe Putten. Dat voorziet evengoed in voetballen voor Brandevoort en pakt bovendien een aantal andere problemen aan. Lees de bijdrage van SP-raadslid Ad Spruijt (pdf-bestand).

Op het plaatje hieronder zijn de lokaties Ruwe Putten en Kaldersedijk aangegeven. Brandevoort telt op dit moment ongeveer 3000 woningen. Er moeten nog 3000 woningen gebouwd worden. Volgens planning moet dat gerealiseerd zijn in 2017. Het roze vlak is deelproject Kranenbroek. Hier komen ongeveer 650 woningen, te bouwen in de periode 2013 - 2016.

2009-03-10

U bent hier