h

Aanbesteding thuiszorg: Ik kan en mag geen mededelingen doen

7 oktober 2009

Aanbesteding thuiszorg: Ik kan en mag geen mededelingen doen

Ik kan en mag geen mededelingen doen. Aldus wethouder Boetzkes tijdens het vragenuurtje van de raadsvergadering van 6 oktober. SP-raadslid Nathalie van der Zanden wilde informatie over de aanbesteding van de thuiszorg.

Overal in het land lopen aanbestedingsprocedures voor de thuiszorg. Instellingen moeten inschrijven om een deel van de zorg voor de komende jaren op zich te nemen. Het leidt links en rechts tot serieuze problemen. Carint Reggeland in Overijssel heeft helemaal niet ingeschreven. Gevolg: 348 medewerkers op straat. In Utrecht is Aveant buiten de boot gevallen. Het gaat om 1200 medewerkers en 3000 cliënten. Aveant start nu een kort geding tegen de gemeente.

In Helmond zou op 29 september het gunningsbesluit de deur uitgaan: wie doet welke zorg en hoeveel? Maar een week verder is er nog geen duidelijkheid. De gemeenteraad is niet geïnformeerd over de uitkomst van de aanbesteding. Reden voor het SP-raadslid om de wethouder aan de tand te voelen. Moeten we bezorgd zijn?

Burgemeester Jacobs wilde alleen kwijt dat diezelfde dag s ochtends het college van B en W alsnog het gunningsbesluit genomen heeft. Het is een voorlopig besluit. Er gaat nu een bezwaartermijn van 15 dagen lopen. Pas als deze termijn verlopen is, wordt informatie naar buiten gebracht.

Vragen voor het vragenuurtje voorafgaand aan de raadsvergadering dienen 24 uren te voren worden ingediend. Lees hier de vragen (pdf-bestand).

2009-10-07

U bent hier