h

Coalitie in Helmond bekend

9 maart 2010

Coalitie in Helmond bekend

Het CDA als grootste partij startte vorige week vrijdag de gesprekken om tot een nieuw college te komen. De uitkomst is nu bekend. Het wordt een college van CDA, VVD, SDOH/HB en D66.

Er zijn gesprekken gevoerd met alle partijen. De SP heeft gekeken of er mogelijkheden zijn om belangrijke punten uit haar programma gerealiseerd te krijgen. Niet eenvoudig gezien de verkiezingsuitslag en de verschillende standpunten, zegt SP-lijsttrekker Erik de Vries, toch hebben we samen met GroenLinks en Helder Helmond gekeken of er een alternatief zou zijn. CDA en VVD hebben echter een andere keuze gemaakt. Geen verrassing want hun standpunten en die van SDOH/HB en D66 liggen veel dichter bij elkaar.

Sociaal Democraten Ondernemend Helmond (SDOH) en Helmondse Belangen (HB) zijn een lijstverbinding aangegaan. CDA, VVD, SDOH/HB en D66 hebben samen twintig van de zevenendertig raadszetels.

 

2010-03-09

U bent hier