h

Actie voor behoud goedkoop busvervoer in Brabant

13 april 2010

Actie voor behoud goedkoop busvervoer in Brabant

De SP-statenfractie is een handtekeningenactie gestart voor behoud van het goedkope busvervoer in Brabant. Gedeputeerde Staten (de wethouders van de provincie) willen de succesvolle proef na twee jaar stoppen.

In Helmond liepen in het verleden twee proeven met gratis busvervoer. 65-plussers en kinderen (12-) konden op alle weekdagen gratis met de bus mee. Deze proef is per 1 januari 2009 vervangen door de provinciale proef die reizigers van 65+ en 12- op werkdagen en zondagen de mogelijkheid biedt voor 30 cent per rit te reizen. Gedeputeerde Staten van Brabant willen nu ook hier vanaf.

Los daarvan loopt er een eigen Helmondse proef met gratis busvervoer op zaterdag. Deze proef is niet aan leeftijd gebonden, iedereen kan gratis met de bus mee. De proef loopt tot 30 juni 2010. Het is nog niet bekend of de proef daarna wordt voortgezet. De partijen CDA, VVD, SDOH, D66 en Helmondse Belangen hebben er niets over opgenomen in het collegeprogramma.

In heel Brabant worden nu handtekeningen verzameld om het goedkope busvervoer te behouden.

2010-04-13

U bent hier