h

SP kritisch op schuldhulpverlening

19 september 2010

SP kritisch op schuldhulpverlening

Helmond wil een nieuwe aanpak van de schuldhulpverlening. De SP is erg kritisch op het voorstel.

Mensen met schulden worden onderverdeeld in verschillende categorie├źn met ieder een eigen prioriteit. Volgens SP-raadslid Nathalie van der Zanden komt het erop neer dat een grote groep mensen geen prioriteit meer heeft. "Dat betreft dan vaak eenoudergezinnen, gezinnen met opgroeiende kinderen, migrantengezinnen, jongeren met een lage opleiding. Feitelijk wordt deze groep uitgesloten van de hulpverlening."

De kwestie werd besproken in de raadscommissie. Op 5 oktober neemt de gemeenteraad een definitief besluit over het voorstel.

Lees de bijdrage van Nathalie van der Zanden (pdf-bestand)

2010-09-19

U bent hier