h

Brouwhuis wil wijkbibliotheek open houden

5 november 2010

Brouwhuis wil wijkbibliotheek open houden

Vijfduizend handtekeningen: Brouwhuis wil de wijkbibliotheek open houden. Dat was de niet mis te verstane boodschap vanmorgen aan het adres van wethouder Jan van den Heuvel (D66).

Gewapend met lange slierten protestkaarten en ook een zak met handtekeningen - handig voor de wethouder om mee te nemen - trokken leerlingen van de basisscholen op Rijpelberg en Brouwhuis in demonstratieve optocht naar de wijkbibliotheek.

Gerrit Bouwmeester, voorzitter van de winkeliers-vereniging, benadrukte het belang van lezen en ook het belang van de goedlopende voorziening voor de wijk. Hij wees de wethouder op zijn eigen verleden als onderwijzer: "U heeft zelf ook voor de klas gestaan." Vervolgens sprak Kyra, leerling van basisschool De Straap, nog een hartig woordje. "Wij kunnen niet te voet naar de stad, de grote bibliotheek is te ver weg voor ons!"

Maar de wethouder gaf geen duimbreed toe. "De wijkbibliotheken zijn duur, wij moeten keuzen maken."

Het lot van de wijkbibliotheek op Brouwhuis, samen met de filialen in Helmond Noord en Mierlo Hout, ligt nu in handen van de gemeenteraad. Die hakt donderdag 11 november de knoop door. In ieder geval de SP, ook present vanmorgen, neemt de kwestie hoog op.

Na afloop van de manifestatie was er voor alle kinderen nog een gezonde sinaasappel.

Donderdag 11 november bespreekt de gemeenteraad de begroting. Aanvang: 14.30 uur.
 

 

 

 

 

 

2010-11-05

U bent hier