h

Nieuwe weg langs Wilhelminakanaal valt slecht

18 november 2010

Nieuwe weg langs Wilhelminakanaal valt slecht

Maandag 15 november was er in Aarle-Rixtel een informatieavond van de Provincie over de Noord-Oostcorridor, ook wel bekend als de Ruit om Eindhoven. Het was een roerig avondje. Het plan voor een nieuwe weg langs het Wilhelminakanaal - kosten één miljard euro - viel slecht bij de aanwezige burgers, te weten 120 boze inwoners van Lieshout en Aarle-Rixtel.

Vanwege het regionale belang is de kwestie diverse malen besproken in de gemeenteraden van de regio-gemeenten. De laatste keer in Helmond op 2 november.

De SP-fractie in de Helmondse gemeenteraad is tegenstander van de nieuwe weg langs het Wilhelminakanaal. Nut en noodzaak zijn onvoldoende aangetoond, vindt de partij. Lees het verslag van de discussie in de raad van 20 september 2006 (pdf-bestand).

2010-11-18

U bent hier