h

Meldpunt Gezinsbijstand

16 maart 2012

Meldpunt Gezinsbijstand

Het Kabinet Rutte heeft de gezinsbijstand ingevoerd. Een bijstandsuitkering is niet meer het recht van een individu, maar wordt afhankelijk van het gezinsinkomen. Ouders en inwonende kinderen krijgen straks gezamenlijk één uitkering.

Er komen verontrustende berichten binnen van ouders en kinderen die een groot deel van hun inkomen kwijtraken met alle gevolgen van dien, ouders die verantwoordelijk worden voor de schulden van hun kinderen wat vervolgens nog meer schulden met zich meebrengt of mantelzorgers die door invoering van de gezinstoets dat niet meer kunnen doen.

Wij vinden deze plannen heel slecht en zijn heel ongerust over de gevolgen die deze maatregelen hebben op deze gezinnen. Daarom starten wij een meldpunt waarna wij deze verhalen zullen bundelen om de politiek verantwoordelijken mee te confronteren.

Meldpunt Gezinsbijstand

U bent hier