h

Schriftelijke vragen SP over problemen stadverwarming

27 juli 2012

Schriftelijke vragen SP over problemen stadverwarming

In het Eindhovens Dagblad van 26 juli valt te lezen dat er nog steeds problemen zijn met het netwerk van leidingen van de stadsverwarming in Helmond. Deskundigen spreken elkaar tegen over de exacte staat van het netwerk.

De SP-fractie heeft hierover de volgende vragen aan het college:

1. Hoe lang gaan de reparatie- en herstelwerkzaamheden aan het netwerk nog duren?
2. Zijn bewoners van de wijken Rijpelberg en Brouwhuis hierover geïnformeerd, zeker daar waar de werkzaamheden ingrijpend zijn?
3. Kunt u aangeven waarom de werkzaamheden bij het Total-tankstation aan de Deurneseweg en bij winkelcentrum Brouwhorst zo lang duren, en wanneer deze afgerond gaan worden?
4. Kunt u verklaren waarom twee deskundigen een verschillende visie hebben op de staat van het netwerk van de stadsverwarming?
5. Zijn de leidingen van de stadsverwarming afgeschreven en aan vervanging toe, zoals gesteld door de directeur van Westvoort Helmond, of kan het netwerk er na het onderhoud weer jaren tegen, zoals gesteld door een woordvoerster van Essent?
6. Klopt het dat er door lekkages warmte verloren gaat? Stijgen hierdoor de kosten voor de aangesloten huishoudens?
7. Op hoeveel plaatsen zijn er in Rijpelberg en Brouwhuis graafwerkzaamheden geweest? Op hoeveel plaatsen valt dit de komende maanden nog te verwachten?
8. Welke afspraken zijn er gemaakt met Essent en / of Nijkamp over het herstel van de beschadigde infrastructuur?
9. Klopt het dat gaten in het asfalt opgevuld worden met klinkers, in plaats van deze opnieuw te asfalteren?
10. Deelt u mijn mening dat waar wegen opengebroken zijn, deze hersteld moeten worden naar de staat die ze hadden voor het openbreken? Bent u bereid om hierover nadere afspraken te maken met de verantwoordelijke partij(en)?

Met vriendelijke groet,

Erik de Vries
fractievoorzitter SP Helmond

- artikel ED (link)

2012-07-27

U bent hier