h

Kans stadion op Berkendonk erg klein

19 juni 2013

Kans stadion op Berkendonk erg klein

De kans dat Helmond Sport een nieuw stadion op Berkendonk krijgt is erg klein. Dat werd duidelijk tijdens een gecombineerde commissievergadering dinsdagavond.

Drie verschillende raadscommissies bogen zich over de kwestie. Zij nemen geen besluit maar brengen advies uit. In de raadsvergadering van 25 juni wordt de knoop doorgehakt.

Diverse insprekers namens de winkeliers, actieve buurtbewoners, supporters en Helmond Sport voerden het woord.

Heikel punt is de vestiging van een supermarkt in het stadion. Om het financiële plaatje rond te krijgen is volgens Helmond Sport een supermarkt nodig. Dat is voor veel partijen een brug te ver. Er liggen twee onderzoeksrapporten op tafel over de nadelige gevolgen van zoân supermarkt.

CDA, PvdA, SP en GroenLinks spraken zich duidelijk uit. Zij vinden dat het stadion er niet moet komen. Deze partijen vertegenwoordigen 17 van de 37 raadszetels, nog net geen meerderheid.

Hoewel lokale partij Helder Helmond (3 raadszetels) nog niet 'voor' of 'tegen' uitsprak, lijkt 'tegen' onvermijdelijk. De partij is voor een stadion op Berkendonk, maar zonder een supermarkt. Dat rijmt met geen mogelijkheid met de opvatting van Helmond Sport: zonder supermarkt geen stadion.

Ook de combinatiefractie SDOH-D66-HB gaf nog geen eindoordeel, maar gaf wel aan de nadelen van komst van een supermarkt mee te zullen nemen bij het wikken en wegen voor de raadsvergadering van 25 juni.

- Bijdrage SP-fractievoorzitter Erik de Vries (pdf-bestand)
- Stadion Helmond Sport: raad is aan zet (link)

2013-06-19

U bent hier