h

Station Brandevoort drie miljoen duurder

31 oktober 2004

Station Brandevoort drie miljoen duurder

De gemeente wil uit eigen zak drie miljoen euro extra neertellen om het te realiseren station bij Brandevoort kwa uitstraling en architectuur te laten voldoen aan de Brandevoortstijl.

Het college van B&W vindt dat het station in Brandevoort meer uitstraling moet hebben dan een standaard voorstadhalte. Dus niet twee kale perrons en een voetgangersbrug, maar iets dat past bij de uitstraling van Brandevoort. Aldus meldt de gemeente vorig jaar al in een persbericht.

Omdat door landelijke bezuinigingen vertraging dreigt wil de gemeente de komst van het station in een stroomversnelling brengen door bepaalde kosten met eigen geld voor te financieren. Het voorstel is onlangs besproken. De extra luxe kosten van drie miljoen euro die de gemeente uit eigen zak wil bijleggen komen daarbij aan het licht.

SP-raadslid Hans Verbakel: "Aan de andere kant van Helmond bij Brouwhuis staat gewoon een kaal station maar hier wilt u een luxe station bouwen. Dat is meten met twee maten."

Bovendien zijn er wel 'n paar problemen meer in Helmond. Verbakel: "Vorige jaar heeft de gemeente de kinderopvang met en macht een bezuiniging van drie ton door de strot geduwd. Dan nu drie miljoen neertellen voor luxe is buiten proportie."

De SP is overigens groot voorstander van de komst van het station in het belang van goed openbaar vervoer, maar vindt dat het met de kosten wel een tandje minder kan.

U bent hier