h

Zes wethouders benoemd

7 mei 2014

Zes wethouders benoemd

Gisterenavond is het nieuwe college geïnstalleerd. Zes wethouders zijn benoemd.

De SP levert twee wethouders, te weten Erik de Vries en Nathalie van der Zanden. Het CDA levert eveneens twee wethouders: Frans Stienen en Margreet de Leeuw. Voor de VVD wordt Yvonne van Mierlo wethouder en voor GroenLinks Paul Smeulders.

Helmond Aktief maakt ook deel uit van de coalitie, maar levert geen wethouder.

Paul Smeulders (26 jaar) is de jongste wethouder ooit in Helmond.

Met zes wethouders bestaat het college uit één wethouder meer dan in de vorige raadsperiode. Om de kostenstijging hierdoor te beperken vullen zij samen 5,2 fte in.

Nieuw is dat voor de wethouders een integriteitsonderzoek geldt.

Omdat vijf wethouders naar het college doorschuiven vanuit de gemeenteraad, ontstonden er vijf vacatures in de raad. Deze worden opgevuld door Lonneke Maráczi en Hans Verbakel (beide SP), Saskia Peters-Hegeman (CDA) en Serge vd Brug (VVD).

De vijfde vacature blijft op dit moment open omdat nog niet duidelijk is of Pieter Vervoort (CDA) terugkeert in de raad. Een rol speelt het faillissement van zijn bedrijf. Vervoort heeft 28 dagen de tijd om te beslissen.

U bent hier