h

SP scoort hoogst in Helmond Oost

22 maart 2015

SP scoort hoogst in Helmond Oost

Bij de statenverkiezingen van afgelopen woensdag heeft de SP het hoogst gescoord in Helmond Oost. Bij stembureau De Lier behaalde de partij 31% van de stemmen. Ook in de rest van Helmond scoorde de SP goed met percentages van 25% of meer.

Het minst scoorde de SP in VVD-bolwerk de Oranjebuurt bij het ziekenhuis. Traditiegetrouw is dit ook de buurt met de hoogste opkomst. Ruim 78% van de kiesgerechtigden maakte de gang naar de stembus. Over heel Helmond gemeten bedraagt de opkomst 39,33%.

De Helmondse SP’ers Mieke Meulendijks en Lonneke Maráczi, beide op de kieslijst van de SP, sleepten een fors aantal voorkeurstemmen in de wacht. Lonneke Maráczi behaalde 214 stemmen in Helmond en Mieke Meulendijks maar liefst 1099 stemmen.

Behalve voor de provincie waren er ook verkiezingen voor het waterschap. Afdelingsbestuurslid Ger Klaus stond op de lijst van Water Natuurlijk. Hij wist 551 voorkeurstemmen binnen te halen.

U bent hier