h

Avond over participatiewet: hou ’t menselijk

30 juni 2015

Avond over participatiewet: hou ’t menselijk

Gisterenavond hield de Helmondse SP een goed bezochte bijeenkomst over de participatiewet. Gastsprekers: SP-kamerlid Sadet Karabulut en Sander Lam.

Foto: SP
Werklozen met een bijstandsuitkering, vroeg gehandicapten (Wajong) en WSW’ers (de mensen in dienst van Atlant) hebben met de participatiewet te maken. Grofweg gaat het zeker om zo’n vijfduizend Helmonders.

Sadet Karabulut: “Bij de participatiewet draait het voor de regering om twee dingen: er moet bezuinigd worden en het moet allemaal strenger. Sinds 1 januari is de sociale werkplaats op slot gedaan en voor de mensen in de bijstand gelden veel strengere regels.”

Sander Lam kraakte een kritische noot over de Atlant Groep. De menselijke maat is uit beeld geraakt, méér maatmerk is nodig om de mensen recht te doen, betoogde hij. Sander Lam heeft jarenlang een medewerker van Atlant bijgestaan in zijn strijd voor passend werk.

Rol van de SP is om kritisch tegengas te blijven geven tegen het huidige beleid. Hou ’t menselijk, aldus de boodschap van de avond.

Foto: SP

U bent hier