h

Referendum Oekraïne-verdrag: debat in Cacaofabriek met kamerleden (update)

2 maart 2016

Referendum Oekraïne-verdrag: debat in Cacaofabriek met kamerleden (update)

Debat met SP-kamerlid Harry van Bommel en PvdA-kamerlid Michiel Servaes. Woensdag 9 maart in de Cacaofabriek. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom.

Op 6 april is het Oekraïne-referendum. Stem nee, zegt SP-kamerlid Harry van Bommel. Stem ja, zegt PvdA-kamerlid Michiel Servaes.

Het raadgevend referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne is een unieke kans voor burgers om zich uit te spreken over de toekomst van Europa. De meerderheid van de Tweede Kamer heeft al aangegeven de uitslag van het referendum te willen volgen. De stem van de burger heeft dus zeker invloed.

Het verdrag met de Oekraïne is omstreden. Oekraïne is een zeer corrupt land en tot op het bot verdeeld. Tot en met aan burgeroorlog toe. De regering wordt verantwoordelijk gehouden voor ernstige mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden. Is het wijs om met zo’n land een verdrag te sluiten? Schiet de Nederlandse bevolking daar iets mee op?

Over deze vragen kruisen SP-kamerlid Harry van Bommel en PvdA-kamerlid Michiel Servaes de degens. Dat gebeurt op een openbare bijeenkomst in de Cacaofabriek op woensdag 9 maart. Zaal open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. U bent van harte welkom.

Update Ook het Burgercomité EU en D66-kamerlid Kees Verhoeven schuiven aan.

U bent hier