h

De buurt in voor het nationaal zorgfonds

18 juni 2016

De buurt in voor het nationaal zorgfonds

Foto: SP

Er staat een boete van 385 euro op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is veel te bureaucratisch. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog. Dat moet anders. Schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.

Met die boodschap trokken vandaag op Superzaterdag zo’n twintig SP’ers de buurt in. Ze bezochten Helmond Oost – de Pronto - om de mensen te vragen wat ze vinden van ons voorstel voor een nationaal zorgfonds en van het afschaffen van het eigen risico.

Foto: SP

Conclusie na vandaag: het eigen risico is een boete op ziek zijn en dat vinden heel veel mensen oneerlijk. Op naar een nationaal zorgfonds!

Het was een nuttig besteedde dag ondanks de regen op het laatst en natuurlijk wilde SP-voorzitter Ron Meyer - die ook van de partij was - nog even de Piaggio Ape uitproberen.

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

U bent hier