h

Betaaldatum huidige bijstandsgerechtigden verandert niet, motie uitgevoerd

13 december 2016

Betaaldatum huidige bijstandsgerechtigden verandert niet, motie uitgevoerd

De betaaldatum voor de huidige bijstandsgerechtigden verandert niet. Senzer reageert daarmee op de onrust die ontstond en de kritiek vanuit de raden van Helmond en Geldrop-Mierlo.

Het plan om de betaaldatum te verschuiven veroorzaakte veel onrust. Vaste lasten als huur, energie en zorgpremie zijn een flinke hap uit de huishoudportemonnee. Verschuiven van de betaaldatum brengt mensen in de problemen, aldus de kritiek. Een door SP en GroenLinks opgestelde motie werd door de Helmondse raad unaniem ondersteund. Ook de raad van Geldrop-Mierlo sprak het ‘onaanvaardbaar’ uit.

Senzer reageert nu op de onrust door het plan aan te passen. De aanpassing komt tegemoet aan de Helmondse motie en maakt onderscheid tussen groepen uitkeringsgerechtigden.

Voor 90 procent van alle huidige bijstandsgerechtigden verandert er niets. Voor bijstandsgerechtigden die parttime werken verandert de betaaldatum wel. Deze groep heeft daar voordeel bij. Nieuwe bijstandsgerechtigden ná 1 maart volgend jaar worden standaard op de nieuwe datum betaald, de tiende van de maand.

 

U bent hier