h

Helmond scoort met cliëntondersteuning

13 juli 2017

Helmond scoort met cliëntondersteuning

Helmond is één van veertien koplopergemeenten van Nederland in cliëntondersteuning. Dat heeft de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) gisteren bekend gemaakt. Verantwoordelijk SP-wethouder Nathalie van der Zanden is trots dat Helmond is geselecteerd.

Vindt u de regelingen ingewikkeld, kunt u hulp gebruiken bij het aanvragen van zorg of bij het voeren van een keukentafelgesprek? Dan kan cliëntondersteuning een helpende hand bieden. Helmond telt inmiddels twaalf vrijwillige ondersteuners.

De VNG samen met Ieder(in) (netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte) wil stimuleren dat serieus werk wordt gemaakt van cliëntondersteuning. Afgelopen maanden konden gemeenten worden voorgedragen voor het predicaat ‘koploper’. De stichting Verenigde Bonden Overleg heeft Helmond aangemeld. De VNG oordeelt dat Helmond ‘vernieuwend bezig is’ en het onderwerp ‘hoog op de agenda heeft’. De wethouder is erg blij met deze waardering.

Cliëntondersteuners zijn onafhankelijk; hun taak is om uw belang te behartigen. U kunt in contact komen met een cliëntondersteuner via LEV groep, Stichting MEE of Verenigde Bonden Overleg Helmond (VBOH). Cliëntondersteuning is gratis.

Meer info

Helmond koploper in cliëntondersteuning (link dit is onze wijk)

Cliëntondersteuning: bij wie kunt u terecht? (link gemeente)

Koplopergemeenten cliëntondersteuning bekend (link VNG)

U bent hier