h

Stadsleerbedrijf breidt uit, wie wil kan meedoen (update)

14 juli 2017

Stadsleerbedrijf breidt uit, wie wil kan meedoen (update)

Het Stadsleerbedrijf breidt uit. AutoMaatje is een nieuw project dat start in september. Wie wil kan meedoen.

AutoMaatje is bedoeld om ouderen te helpen die amper nog de deur uitkomen. Vrijwilligers vervoeren de ouderen met hun eigen auto naar de plek van bestemming. Het gaat om korte ritjes waar het anders vaak niet van komt. Helmonders die de helpende hand willen toesteken kunnen zich melden bij de LEV-groep.

Ook voor vluchtelingen is meer aandacht. Er komt een team dat de wijken intrekt om klusjes te doen. De aanpak werkt naar twee kanten: mensen worden geholpen en de vluchtelingen vinden makkelijker hun plek in de maatschappij.

De projecten passen prima in de filosofie van het Stadsleerbedrijf, zegt SP-wethouder Nathalie van der Zanden. “Het gaat om wederzijdse hulp en meedoen in de maatschappij. Inzet is om de mensen via maatwerk te helpen om verder te komen.”

De Helmondse aanpak mag zich verheugen in brede belangstelling. Onlangs kwamen vertegenwoordigers van de gemeenten Venray en Peel en Maas een kijkje nemen.

Het Stadsleerbedrijf telt nu 140 deelnemers. Gestreefd wordt naar 450 deelnemers volgend jaar.

Stadsleerbedrijf Helmond (link)

Update

Automaatje in Helmond (pdf-bestand - artikel ED 12 september 2017)

U bent hier