h

Erik de Vries opnieuw lijsttrekker voor de SP

20 november 2017

Erik de Vries opnieuw lijsttrekker voor de SP

Foto: SP

Tijdens de ledenvergadering van de SP op 20 november is Erik de Vries (38) verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De Vries is op dit moment wethouder, met in zijn portefeuille onder andere verkeer, stedelijk beheer en groen, centrum en wijkgericht werken.

Het is niet de eerste keer dat De Vries de SP-lijst aanvoert; hij deed dat eerder in 2006, 2010 en 2014. Dat weerhoudt hem er niet van om er in 2018 weer vol voor te gaan: “Het is een hele eer om de lijst van de grootste partij van Helmond te mogen aanvoeren. Ik ben heel blij met het vertrouwen dat de leden mij opnieuw hebben gegeven. Samen met hen ga ik er alles aan doen om een goede verkiezingsuitslag te behalen!”

Bij de verkiezingen van 2014 werd de SP de grootste partij van Helmond, en traden zij voor het eerst toe tot het stadsbestuur. De Vries: “Dat was best even wennen. We hebben stevig ingezet op een sociaal programma waarmee we een flink deel van onze verkiezingsbeloften konden waarmaken. Terugkijkend op de afgelopen periode constateer ik dat dit heel goed gelukt is. Er is stevig ingezet op armoedebestrijding en persoonlijk maatwerk in de zorg. De onhaalbare en onbetaalbare plannen voor het centrum zijn vervangen door een realistisch plan. En de ‘verkeers-Ruit’, waarin de stad totaal geen draagvlak voor was, is van tafel. Ik ben trots op dit resultaat! Maar ons werk is nog niet af en ik hoop dat we het in de volgende periode mogen voortzetten.”

De leden van de SP hebben nu hun lijsttrekker gekozen. In december volgt de rest van de lijst en wordt ook het verkiezingsprogramma vastgesteld.

Foto: SP

U bent hier