h

Voor elkaar: iedereen telt mee!

19 december 2017

Voor elkaar: iedereen telt mee!

Voor elkaar, luidt de titel van het verkiezingsprogramma van de SP dat de leden hebben vastgesteld. Samen met het verkiezingsprogramma werd de kandidatenlijst gekozen. Op de lijst prijken vierendertig namen.

Huidig wethouder Erik de Vries werd eerder al gekozen als lijsttrekker. Hij noemt het SP-programma een “uitgestoken hand naar alle Helmonders die samen met ons willen strijden voor een sociale stad.”

Vier jaar geleden werd de SP de grootste van de stad. Voor het eerst in haar Helmondse bestaan leverde de partij meteen twee wethouders en kwam met een stevig pakket voorstellen. Armoedebestrijding, zorg en ondersteuning, maar ook de verkeersruit rond Eindhoven en Helmond, de N279 en het centrumplan kwamen aan bod.

Veel voorstellen zijn met succes uitgevoerd – er kwam één miljoen extra voor armoedebestrijding, de Ruit is van de baan en er ligt een heel nieuw centrumplan op tafel – maar daarmee is Helmond nog niet af, zegt Erik de Vries. “Zorg blijft onze aandacht krijgen, we doen voorstellen om armoedebestrijding verder aan te pakken, en de bereikbaarheid willen we verbeteren met slimme maatregelen, zonder verdubbeling van de N279. Om maar een paar belangrijke onderwerpen te noemen.”

Het programma is onderverdeeld in drie thema's - de mensen, de stad, de toekomst - waarbij telkens bij de diverse onderwerpen wordt aangegeven “wat we gedaan hebben” en “wat we gaan doen”. Rode draad is het betrekken van de Helmonders. De Vries: “Geen plannenmakerij vanuit een kantoor, maar met de directe inbreng van betrokkenen. Op die manier telt en doet iedereen mee!”

De top tien van de kandidatenlijst is een mix van oudgedienden en nieuwkomers. SP-wethouder Nathalie van der Zanden is lijstduwer. Voordat ze wethouder werd was ze werkzaam in de Sociale Zekerheid en daarnaast al de nodige jaartjes actief als raadslid. “Daarom geef ik nu anderen voorrang voor een plek in de raad en lever ik mijn bijdrage als lijstduwer. Wel wil ik mijn bestuurlijke ervaring opnieuw inzetten als wethouder als dat gevraagd wordt.” 

U bent hier