h

Motie kinderpardon aangenomen

3 juli 2018

Motie kinderpardon aangenomen

SP-raadslid Ed Islaratoeboen vindt dat kinderen die langer dan vijf jaar op een verblijfsvergunning wachten die alsnog moeten krijgen. Mede namens GroenLinks, D66, Lokaal sterk en Helmond Aktief diende hij vanavond een motie in.

Een sympathieke motie, reageerde GroenLinks-wethouder Cathalijne Dortmans. Andere partijen zagen bezwaren. Speelt deze kwestie wel in Helmond?

Het is erg moeilijk om die gegevens boven tafel te krijgen, reageerde Islaratoeboen, maar dat is niet doorslaggevend. Doorslaggevend is dat het om kinderen en om menselijkheid gaat, het gaat om solidariteit. Hij wees erop dat tientallen gemeenten al de motie hebben aangenomen.

Vooral Helder Helmond maakte er een punt van dat het niet in Helmond speelt. De partij liet zich niet overtuigen door het beroep op solidariteit. "Het klinkt misschien hard en onaardig maar wij stemmen tegen", zei fractievoorzitter Rieter.

Ook CDA, VVD en Plan! stemden tegen de motie. Maar er bleef een ruime meerderheid voorstanders over, zodat Ed Islaratoeboen zijn bijdrage uiteindelijk naar tevredenheid kon afsluiten.

Bijdrage Ed Islaratoeboen en motie (pdf-bestand)

U bent hier