h

Motie tegen gifpijp aangenomen

28 mei 2019

Motie tegen gifpijp aangenomen

Foto: Irma Koopman / eigen opname

De aanleg van de gifpijp door Helmond lijkt van de baan. Vandaag stemde een Kamermeerderheid voor een motie die de aanleg van de buizen definitief wil stoppen.
 

De SP in de Tweede Kamer heeft natuurlijk ook voor deze motie gestemd, een meerderheid van de Tweede Kamer heeft besloten dat de aanleg niet door gaat. Minister Ollongren is gevraag om voor 1 juli te laten weten hoe ze de motie gaat uitvoeren. Dit is gevraagd om te voorkomen dat de minister onder het mom van Nationaal belang of het klimaatakkoord toch doorgaat. Dat lijkt nu onvoorstelbaar want de uitspraak is zeer duidelijk.

Als SP Helmond zijn we erg blij met dit besluit. We voerden al actie tegen de komst van deze pijplijn. De druk die actiegroepen, gemeente Helmond en Provincie Brabant samen hebben gezet heeft tot deze motie geleid..

 

Reactie toevoegen

U bent hier