h

Murat Memis moet vrij! Ga je mee?

21 juni 2019

Murat Memis moet vrij! Ga je mee?

Foto: SP

Eind april is Murat Memiş, raadslid en voorzitter van de SP in Eindhoven, in Turkije gearresteerd. In afwachting van zijn proces mag hij het land niet uit.

Murat wordt beschuldigd van zaken die in een functionerende rechtsstaat, wat Turkije niet meer is, onder de vrijheid van meningsuiting en vereniging vallen. Het betreft uitingen op sociale media, bijvoorbeeld over de strijd tegen Islamitische Staat. Murat is een democratisch gekozen Nederlandse volksvertegenwoordiger die in Turkije wordt vervolgd om uitingen die hij in Nederland heeft gedaan. Turkije heeft geen enkel recht Murat vast te houden.

Nog steeds zit de Eindhovense fractie voorzitter Murat Memis vast in Turkije. Hij mag het land niet uit. Ons Tweede Kamerlid Sadet Karabulut heeft een debat met de minister van Buitenlandse Zaken over Murat aangevraagd. Dat debat gaat plaatsvinden op woensdag 26 juni aanstaande om 10.15 uur in de Tweede Kamer in Den Haag.

Voorafgaand aan het debat om 9.30 uur is er een manifestatie voor Murat op het Plein voor de Tweede Kamer. Om Murat te steunen willen we graag met zoveel mogelijk mensen naar Den Haag. Daarom aan jullie de vraag om mee te helpen zoveel mogelijk mensen naar Den Haag te krijgen. Niet alleen SP-ers, iedereen is van harte welkom! Omdat in de Tweede Kamer uitgebreide veiligheidscontroles gebruikelijk zijn is het belangrijk om goed op tijd te komen.

 

Vanuit Eindhoven kun je gratis mee met een bus (met airco). De bus vertrekt om 6.30 uur bij het NS station in Eindhoven.

Je kunt je hiervoor opgeven bij Frans van Boekhold (SP-regiovertegenwoordiger). Bij voorkeur via een mailtje fvanboekhold@kpnmail.nl  Informatie: telefoon 06-44852519

Vermeld daarbij a.u.b. een telefoonnummer waarop je goed bereikbaar bent. Reageer snel. We moeten aanstaande maandag de bus boeken.

 

NB: EEN GELDIG IDENTITEITSBEWIJS IS VERPLICHT EN EEN RIJBEWIJS WORDT NIET GEACCEPTEERD.

SP jassen, shirts en/of andere zichtbare herkenningstekenen zijn niet toegestaan.

 

Kom met zoveel mogelijk naar Den Haag uit solidariteit met Murat en zijn familie!

Woensdag 26 juni 2019

9.30 u manifestatie voor Murat op het Plein in Den Haag

10.15 u aanvang Kamerdebat over Murat in de Tweede Kamer (ingang Lange Poten 4)

 

Kunt u woensdag niet mee, teken dan alstublieft de petitie:
DoeMee/Murat

Reactie toevoegen

U bent hier