h

Blik op Helmond centrum: Stappen naar een levendiger centrum

6 oktober 2019

Blik op Helmond centrum: Stappen naar een levendiger centrum

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

 

Stap voor stap werken we aan een mooier, levendiger en gezelliger centrum van Helmond. Veel werk wordt achter de schermen gedaan en vraagt een lange adem. Maar we zien ook concrete veranderingen. Ik noem een paar recente ontwikkelingen:

  • Als u de afgelopen maanden in het centrum bent geweest heeft ongetwijfeld gezien dat het Burgemeester Geukerspark vorm krijgt. Vanachter de hekken is de loop van de Oude Aa al goed te herkennen. De aanleg van dit park was de belangrijkste prioriteit uit het Centrumperspectief.
  • De pilaren van de Traversebrug over het kanaal zijn opgevrolijkt met een muurschildering. De derde in Helmond na de schildering op het gebouw van de bieb en aan de Parkweg. Deze mural is een eerbetoon aan Vincent van Gogh. De vrolijke kleuren maken de looproute van de parkeergarage Boscotondo naar het centrum een stuk aantrekkelijker.
  • Om de looproute van het station naar het centrum duidelijker aan te geven worden binnenkort op de route Stationsplein – Weg op den Heuvel – Zuid Koninginnewal – Ameidestraat markeringen aan de lantaarnpalen gehangen in de vorm van rode ‘kasteeltjes’. Bezoekers die niet bekend zijn in onze stad kunnen zo gemakkelijker de weg naar het centrum vinden.  
  • Op de hoek van de Zuid Koninginnewal en de Ameidestraat wordt gebouwd aan een nieuw woon-zorgcomplex voor ouderen.
  • In een prachtig opgeknapt pand – het oudste pand van Helmond, zo heb ik van de eigenaar begrepen – zit sinds begin september bierbrouwerij annex restaurant De Deftige Aap. De brouwerij was in Gerwen uit zijn jasje gegroeid en heeft nu een nieuwe locatie in het centrum van Helmond.

Naast de aanleg van het park staat nog een aantal grote veranderingen op stapel zoals Oranjekade en de renovatie van De Waart. Die hebben nu eenmaal veel voorbereidingstijd nodig. In de tussentijd zien we gelukkig grotere en kleinere initiatieven die nu al bijdragen aan ons doel: een levendig centrum van Helmond waar het goed wonen, werken, ondernemen, winkelen en recreëren is.

Reactie toevoegen

U bent hier