h

Tenminste tot 28 april

31 maart 2020

Tenminste tot 28 april

Foto: SMO

We zitten zoveel mogelijk thuis, wassen onze handen, werken ons een slag in de rondte in de vitale beroepen of we zitten thuis en geven onze kinderen les. Het zijn heftige tijden.

We leefden toe naar 6 april en we hoorden zojuist dat de maatregelen in elk geval nog tot 28 april zullen gelden. Ook die datum kan nog uitgesteld worden, dat horen we op 21 april van het kabinet.

Het is heftig en niet makkelijk, maar we begrijpen dat de maatregelen nodig zijn.
Wil dat nu zeggen dat we helemaal niks meer doen?
Nou nee hoor! Onze gemeenteraadsfractie is druk bezig met het doen van suggesties en het stellen van vragen aan het college van B&W over de te nemen maatregelen rondom het virus. Het bestuur is bezig met het bellen van de wat oudere leden, het maken van jaarplannen en begrotingen, etcetera. En tenslotte onze wethouder, Erik de Vries, die (op het sociale domein in het college van B&W Helmond) keihard werkt om iedereen die in de problemen komt te helpen. Zojuist werd bekend dat er daklozenopvang is gecreëerd in sportzaal de Braak. Goed dat ook deze mensen een plek hebben om 'thuis' te blijven!
https://www.ed.nl/helmond/coronacrisis-tijdelijk-daklozenopvang-in-sporthal-de-braak-in-helmond~a265c42c/

We wensen iedereen de komende weken veel sterkte, gezondheid en geduld. Mochten wij u ergens mee kunnen helpen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Reactie toevoegen

U bent hier