h

Nul is genoeg!

26 april 2020

Nul is genoeg!

SP Helmond START ACTIE TEGEN HUURVERHOGING

0 is genoeg!

 

Op 27 april viert Nederland geen Koningsdag maar woningsdag. Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur, ook omdat zij nog steeds betalen voor de gevolgen van de vorige crisis. Velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken krijgen met een terugval in inkomsten. Maar intussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg!
Iedereen kan deze oproep steunen op: SP.nl/stopdehuurverhoging

 

SP-fractievoorzitter Hans van Gemert: “Er komen bij ons berichten binnen van inwoners die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst een brief hebben ontvangen, dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand weer een huurverhoging moeten betalen. Dit raakt ons diep. Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten.” In de Eerste kamer werd deze week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. Veel meer is nodig om uit de woon crisis te komen.

 

Hans: “In Helmond, Geldrop, Deurne, en omstreken zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de huurders heffing, die nog steeds geheven wordt en er voor zorgt dat een groot deel van de huren naar de staatskas gaan. Huurders wordt nu weer gevraagd om de rekening te betalen. Dat is ontoelaatbaar.” Wij komen daarom samen met onze huurders in actie en roepen alle woningbouwcorporaties in een brief op om de huurverhoging te stoppen. De brief is verzonden naar: Wocom, Woonbedrijf, Woonpartners, Volksbelang en Bergopwaarts.

 

SP Helmond

 

Reactie toevoegen

U bent hier